Chestnut Teal

Other Names: Mountain Teal

Length: 380-480mm

Voice: Males have a soft high peep call, while females quack loudly

Food: Water plants and some insects

Where Found: See map. Fresh water and coastal wetlands.

Habits: Rarely more than 10-20 in a flock Called “dabbling ducks” because they feed by upending in shallow water. At start of breeding males gather in small groups to whistle and puddle about to attract a mate. When pair bond formed they cruise to find nesting spot

Nesting: Breed Sept-Dec Nest on ground in scrape or long grass or in tree hollows 7-15eggs



Annas castanea

Chestnut_Teal

Chestnut_Teal_map

Buy Tickets to Oakvale Farm

Cart

Translate »